Zbor NZBI Istarske gondže nastupile u Fažani

U organizaciji KUD “Ulika” iz Fažane na čelu sa predsjednicom Mirjanom Radišić Ružić,  6. srpnja 2024. godine održani su VII. Tradicionalni susreti KUD -ova – Plesom i pjesmom kroz Istru i Hrvatsku na kojem su nastupila KUD društva iz Istre, zbor Nacionalne zajednice Bošnjaka Istre „Istarske gondže“  Makedonsku kulturno umjetničko društvo „Sveti Kiril i Metodije“, Društvo Perosjkih Crnogoraca „Peroj 1657“ iz Peroja i KUD „Strahoninec“ iz Čakovca i domaćini zbor i KUD „Ulika“ iz Fažane.

Program je započeo tradicionalnim mimohodom kroz pitoresknu Fažanu, dok su mnogobrojni prisutni, a i turisti sa velikim zanimanjem pratili i fotografirali raznolike tradicionalne nošnje. Mimohod je krenuo od MMC, kulturnog centra u Fažani, nastavio se rivom te su nastavili sve do Trga Sv. Kuzme i Damjana gdje je i održan bogat programski sadržaj.

U programskom sadržaju nastupio je i zbor NZBI Istarske gondže koji se predstavio mnogobrojnoj okupljenoj publici na trgu Sv. Kuzme i Damjana sa sa tradicionalnim pjesmama sevdalinkama, Zvijezda tjera mjeseca i Zapjevala sojka ptica.

Bogat kulturno umjetnički program koji je pripremio domaćin, mogao bi se sažeti i u izreci Majke Tereze; “Nismo svi stvoreni da radimo velike stvari. Ali zato možemo raditi male stvari sa puno ljubavi.

Bila je ovo večer obogaćena kulturnom raznolikošću i međusobnim uvažavanjem.

Odgovori