Zbor NZBI Istarske gondže nastupile u Fažani

U organizaciji KUD “Ulika” iz Fažane na čelu sa predsjednicom Mirjanom Radišić Ružić,  8. srpnja 2023. godine održani su VI. Tradicionalni susreti KUD -ova – Plesom i pjesmom kroz Istru i Hrvatsku na kojem su nastupila KUD društva iz Istre, ali i iz Karlovca, Delnica i Jelenja.

Program je započeo tradicionalnim mimohodom kroz pitoresknu Fažanu, dok su mnogobrojni prisutni, a i turisti sa velikim zanimanjem pratili i fotografirali raznolike tradicionalne nošnje. Mimohod je krenuo od MMC, kulturnog centra u Fažani, nastavio se rivom te su nastavili sve do Trga Sv. Kuzme i Damjana gdje je i održan programski sadržaj.

U programskom sadržaju nastupio je i zbor NZBI Istarske gondže koji se publici predstavio sa pjesmama sevdalinkama, Sinoć ja i moja kona, Moj Dilbere i Zvijezda tjera mjeseca.  Osim gore navedenih Kulturno – umjetničkih društava u programu je nastupio i zbor KUD Ulika iz Fažane te Mješoviti zbor Talijanske manjine Fažana koji su se predstavili sa svojim repertoarom.

Bogat kulturno umjetnički program koji je pripremio domaćin, mogao bi se sažeti i u izreci Majke Tereze; “Nismo svi stvoreni da radimo velike stvari. Ali zato možemo raditi male stvari sa puno ljubavi.

Bila je ovo večer obogaćena kulturnom raznolikošću i međusobnim uvažavanjem.

Odgovori