Zbor NZBI Istarske gondže sudjelovao na Danima bošnjačke kulture i Prvoj smotri horova u Zadru

U organizaciji Bošnjačke nacionalne zajednice za Zadar i Zadarsku županiju na čelu sa predsjednikom Hasom Salihovićem i hora „Šeher“ iz Zadra na čelu sa voditeljicom Senitom Hadžić u subotu 02.12.2023 godine održani su dani bošnjačke kulture i prva smotra horova.

Program je održan u  gradskoj palači, Kneževoj palači u samoj jezgri starog grada gdje se mogla čuti sevdalinka u izvedbi šest zborova iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Nastupili su zborovi iz Hrvatske, domaćini hor „Šeher“ iz Zadra, Zbor Nacionalne zajednice Bošnjaka Istre Istarske gondže iz Pule, KUD „Sevdah“ Rijeka, te iz Bosne i Hercegovine; „VIS“ Forte Donji Vakuf, Gradski hor Bugojno i Gradski ženski hor iz Bužima. Između izveddbi sevdalinki spisateljica Nefa Šabanović Karić iz Zadra prezentirala je svoju autobiografsku  knjigu „Dok mati vrati dugove“.

Program su pratili predstavnici Grada Zadra i Zadarske županije, kao i brojni predstavnici nacionalnih manjina koje djeluju na području grada Zadra.

Program je sufinanciran sredstvima iz Državnog proračuna putem Savjeta za nacionalne manjine RH, Grada Zadara i VBNM Grada Zadra.

Odgovori